Microsoft släppte idag nyheten att de väljer att slå ihop produkterna Skype och Lync för företag och använda ett och samma namn. De anser troligen att Skype som är det starkare namnet som man går vidare med.

Första halvan av 2015 ska “Skype for Business” släppas både i Office 365 och en ny server release. För de som inte vill köra i Office 365 så kommer det släppas en “Skype for Business Server”.

Skype-for-Business-2Även en ny klient kommer att släppas som ser ut som en hopslagning av Skype-klienten och Lync 2013-klienten. Från Skype-klienten tar man med sig “Call Monitor” som är en liten ruta som alltid ligger överst där man ser samtalet även om Skype inte är aktivit fönster. Även knappar för att ringa, lägga till video och avsluta samtalet kommer från Skype-klienten.

Microsoft skriver att förbättrade funktioner för att dela material och telefonifunktioner kommer med Skype for Business, bl.a. ska man kunna vidarebefordra ett samtal med ett klick istället för tre som det är idag.

För de som kör Lync Server idag ska det gå att uppgradera till Skype for Business Server utan att ny hårdvara krävs, dock lämnas ingen mer information om detta.

 

 

Mer info.
http://blogs.office.com/2014/11/11/introducing-skype-business/