Ikväll släpptes Lync Server 2013 CU1. Microsoft lovade förra veckan att uppdateringen skulle släppas i februari och det klarade de men några dagars marginal. Bland nyheterna är stöd för Voice och Video i mobil-klienten men då de uppdaterade Lync-klienterna inte är släppta till mobiltelefonerna än så går det inte att använda än.

En annan efterlängtad fix är att vi svenskar som använder kommatecken som decimalavskiljare nu kan joina möten utan att ändra lokala systeminställningar. Tidigare fick man felet “Cannot join the meeting due to user permissions” om man försökte ansluta till ett möte i Lync 2013 skapat på en server med svenska regionala inställningar. Tidigare var lösningen att ändra till engelskt men nu är detta fixat med CU1.

Download Lync 2013 CU1

Ladda hem och kör LyncServerUpdateInstaller.exe, starta om servern och glöm inte att uppdatera databasen! Glöm inte att uppdatera alla servrar som har Lyncroller.

Lync2013Cu1Srv-install1

 

Mer info om uppdateringen

Även lite andra verktyg uppdaterades/släpptes idag; Lync Resource kit. Whiteboard Archive Viewer, ett verktyg för att exportera arkiverade whiteboards till HTML5 släpptes. Lync Planning Tools, du måste avinstallera tidigare versioner innan du kan installera denna. Lync 2013 SDK