Lync 2013-appen för Andriod uppdateras och vi får en försmak på Skype for Business.

Den första nyheten är att Andriod nu, likt Windows Phone och iOS, får möjligheten att gå med i möten anonymt. Detta är användbart för de användare som inte har ett Lync-konto men ska vara med i ett Lyncmöte, de kan då gå med i mötet via sin app utan att behöva logga in.

Lync-Android

I somras kom det stöd för Passive Authentication i Lync, det ger er möjligheten att sätta upp inloggning via ADFS så att man kan logga in med andra inloggningssätt än användarnamn och lösenord, t.ex. certifikat. I denna uppdateringen kom det stöd för att logga in med Passive Authentication i Lync 2013-appen för Andriod.

Den tredje nya funktionen är att man i Lync-appen kan ändra och hantera sin kontaktlista. Detta fungerar bara för de användare som har sitt Lync-konto i Office 365, för on-premise-användare kommer denna funktionen komma i Skype for Business.

Andriod-2