Under Microsoft Ignite-konferens lanserade man “Skype for Business Broadcast Meetings”. Detta är en tjänst som släpps för både On-Premise och Office 365 och kommer låta dig streama Skype-möten för upp till 10000 deltagare.

Inloggning i mötet
Inloggning i mötet
Ställ frågor via Bing Pulse under mötet
Ställ frågor via Bing Pulse under mötet

Broadcast-funktionen använder sig av Azure Media Server och streamar ditt möte ut till deltagarna. Deltagarna ansluter till mötet och får ljud, video, skärmdelningar m.m. via en streamad videoström. I mötet finns det möjlighet för presentatören att skapa frågor som deltagarna kan svara på allt eftersom mötet pågår, detta görs med hjälp av Bing Pulse.

Det kommer finnas möjlighet att utveckla tredjepartsverktyg för Skype Broadcast Meetings, t.ex. Q&A som saknas. Det finns idag inte heller något pris klart men tjänsten ska släppas i sommar så priser lär komma snart.

SkypeBroadCastMeeting

Kommer du in i mötet efter att det har börjat så går det att spola tillbaka, eller hoppa fram och tillbaka i mötet om man skulle vilja det. När mötet är klart så har presentatören möjlighet att spara ner mötet direkt i Office 365 Video-tjänst.